Złe nawyki żywieniowe, uzależnienie od szybkiego jedzenia na
mieście (fast foodów), nieregularne spożywanie posiłków to główne przyczyny
chorób cywilizacyjnych. Pszczyński Hufiec Pracy zaprosił do udziału w programie
profilaktycznym "Je(My)zdrowo" uczniów naszej szkoły. W ramach programu
rozstrzygnięto konkurs na "Mój zdrowy jadłospis". Zadaniem konkursowym
uczestników było przygotowanie jednodniowego jadłospisu lub zdrowego dania
(wraz z opisem - składem, sposobem przygotowania).Uczestnicy konkursu
przygotowali jadłospisy odpowiednio zbilansowane, różnorodne i bogate w zdrowe
składniki. Jury konkursowe przyznało nagrodę główną (Karolina klasa 2dP) i 5
wyróżnień (Ewelina klasa 3e, Oliwia klasa 2dP, Sandra klasa 3c, Klaudia klasa 1c). Jadłospisy te są znakomitą inspiracją do wprowadzania pozytywnych zmian w naszych
nawykach żywieniowych. 2020-11-03 17:28:48 |
Ze względu na dostosowanie strony internetowej do wymogów ustawy o dostępności cyfrowej strona jest przebudowywana.